15 st
Deg, steg 1
2½ dl vatten
25g jäst
1 dl havrekli
2 dl semlemjöl
1 tsk sirap
Deg, steg 2
½ tsk salt
2 dl vetemjöl
1-2 dl semlemjöl
2 msk olja
Fyllning
1 dl smulad fetaost
1 dl kvarg
8 st kärnfria hackade oliver
½ tsk basilika
½ tsk rosmarin
2 tsk honung eller sirap en nypa svartpeppar
Garnering
sesamfrön
Gräddas
muffinsformar
1. Smula ner jästen i fingervarmt vatten i en skål. Rör ner havrekliet, mjölet och sirapen med en trägaffel.
2. Tävk över fördegen med en duk och ställ den på en varm plats för att jäsa.
3. Gör under tiden fyllningen genom att blanda ihop ingredienserna.
4. Fortsätt med degen. Tillsätt saltet och mjölet lite i sänder under omförning med en trägaffel när degen börjar bubbla (efter ca 10 min.). Tillsätt oljan i slutskedet av bearbetningen. När degen lossnar från kanterna av degbunken är den färdig.
5. Kavla ut degen till en platta på ett mjölat underlag. Bred ut fyllningen på plattan och rulla ihop som en rulltårta. Skär rullen i ca 3 cm breda skivor och ställ dem med snittytan uppåt i muffinsformarna.
6. Tävk snurrorna med en duk och låt dem jäsa ca 10 minuter.
7. Sätt ugnen på 225 grader.
8. Pensla snurrorna med vatten och garnera med sesamfrön.
9. Grädda på mellersta falsen 12-15 minuter.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti