keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Kanelbullar (örfilar)

1 sats vetedeg
FYLLNING:
ca 25 g mjukt margarin
2-3 tsk kanel
3 msk socker
PENSLING:
ägg
GARNERING:
pärlsocker


1. Gör bulldegen enligt receptet.
2. Kavla på ett mjölat underlag ut degen till en tunn platta ( ca20x40 cm).
    Bred ut det mjuka margarinet på degsplattan med en kniv.
    Strö kanelen och sockret på.
3.Rulla ihop plattan till en rulle och skär den snett i trekanter (16-18 bitar).
   Lägg bitarna med den smala sidan upp på en plåt med bakplåtspapper.
   Tryck kanelbullarna platta med tummen. Låt kanelbullarna jäsa under duk
   på en varm plats.
4. Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
    Grädda ca 12 minuter i 225 grader på mellersta falsen.


-Venla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti