tiistai 26. tammikuuta 2016

PIZZA OCH PETIT-CHOUER

PETIT-CHOUER

50g margarin eller smör
1 dl vatten
1 1/4 dl vetenmjöl
2 små ägg

1) Koka upp vatten och fett i en liten stålkastrull. Tillsätt mjölet under omrörning med en trägaffel.Sänk värmen och fortsätt röra kraftigt tills smeten blir fast och lossnar från sidorna på kastrullen.

2) Lyft kastrullen från plattan och låt smeten svalna lite.

3) Tillsätt äggen ett i sänder medan du vispar med elvisp.

4) Forma med hjälp av två skedar klickar av smet på en plåt med bakplåtspapper eller spritsa ut avlånga petit-chouer.

5) Grädda i 200 grader på mellersta falsen ca 20-30 minuterberoende på storlek. Öppna inte ungsluckan under gräddingen, för då kan petit-chouerna sjunka ihop av draget.

6) Låt dem svalna och skär dem sedan i två delar.

7) Fyll petit-chouerna med salt eller söt fyllning. Förvara petit-chouerna på en luftig och sval plats.


-Suvi och Emma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti