Ruokana oli siis kanttarellikeittoa, tomaatti-mozzarellapiirakkaa ja pappilan hätävaraa. Ruoka oli hyvää, mutta kaikki eivät pitäneet sienistä. Hätävara oli aika makeaa. Ryhmässämme Venla ja Katariina tekivät keiton, Essi piirakan ja Johanna pappilan hätävaran.
Vi gjorde i går kantarellsoppa, tomat-mozzarellapirog och prästgårdens nödvaro. Det var ganska bra, men alla gillar inte svampa. Prästgården var ganska söt. Venla och Katariina gjorde soppa, Essi gjorde pirog och Johanna gjorde nödvaror.
Kantarellsoppa: Kanttarellikeitto:
1L buljong 1L lihalientä
3msk torkade kantarell 3rkl kuivattuja kanttarelleja
2-3 vitlöksklyftor 2-3 valkosipulin kynttä
200g smältost 200g sulatejuustoa
2dl grädde/mjölk 2dl kermaa/maitoa
1dl vetemjöl 1dl vehnäjauhoja
(hackad persilja) (hienonnettua persiljaa)
1.Tillsätt i varmad buljong kantarell och vitlöksklyftor. Koka på en svag värme i 15min.
2.Tillsätt smältost i små klumpar. Koka utan topp i 10min.
3.Blanda grädde/mjölk och vetemjöl tillsammans. Tillsätt i buljong. Koka i 10min.
(4.Tillsätt hackad persilja.)
1.Lisää lämmitettyyn lihaliemeen kanttarellit ja valkosipulin kynnet. Keitä miedolla lämmöllä 15min.
2.Lisää sulatejuusto pieninä nokareina. Keitä ilman kantta 10min.
3.Sekoita keskenään kerma/maito ja vehnäjauhot. Lisää lihaliemeen. Keitä 10min.
(4.Lisää silputtu persilja.)
Tomat-mozzarellapirog: Tomaatti-mozzarellapiirakka:
8 portion 8 annosta
deg: pohja:
1dl potatismosmjöl 1dl perunasosejauhetta
2dl jästbrödmjöl 2dl hiivaleipäjauhoja
1/2 tsk bakpulver 1/2 tl leivinjauhetta
100g smör 100g voita
3msk vatten 3rkl vettä
fyllning: täyte:
150g mozzarella 150g mozzarellaa
2-3 tomaten 2-3 tomaattia
svartpepper mustapippuria
3/4 dl fräsch basilika hackad 3/4 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
2 ägg 2 munaa
2 dl matgrädde 2 dl ruokakermaa
3 msk pesto 3 rkl pestoa
1.Blanda för degen: potatismosmjöl, jästbrödmjölnoch bakpulver. Plocka bort den uppsätting mjuk smör. 2.Tryck degen till pirogergryttans botten ogh sidor. Flutta grytan kylskap 15 minuter. För grädda botten vid 200 celcius på den nedre falsen av ugnen i 8 minuter.
1.Sekoita pohjaa varten perunasosejauhe, hiivaleipäjauho ja leivinjauhe. Nypi joukkoon pehmeä margariini. Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2.Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 24cm pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin n.15 minuutiksi. Esipaista pohjaa 200 asteisen uunin alatasolla 8 minuuttia.
3. Viipaloi mozzarella ja tomaatit. Lado viipaleet esipaistetun pohjan päälle limittäin. Ripottele päälle pippuri ja basilika.
4. Sekoita munat, ruokakerma ja pesto kulhossa kierrevatkaimella. Kaada seos piirakkavuokaan. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla vielä noin 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Tarjoa haaleana. Piiras maistuu myös kylmänä.
Pappilan hätävara:
4 dl pikkuleipämuruja (esim. digestive)
1 dl hilloa(mansikka,-tai vadelmahilloa)
n.5 dl pakastemarjoja
kastike:
2 dl vaahdotettavaa vaniljakastiketta tai kermaa
0.5 dl sokeria
1.Murskaa keksit karkeiksi muruiksi.
2.Sekoita jäiset marjat hilloon.
3.Vaahdota vaniljakastike tai kerma. Lisää sokeri. (jos käytät kermaa)
4- Lusikoi aineksia kerroksittain korkeaan maljaan.
Venla ja Essi :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti