Porsaan noisetteja chili-paprikakastikkeessa:
N. 4 annosta700g porsaan sisäfileetä
öljyä tai voita
suolaa
pippuriseosta
1 punainen paprika
kevät sipulia (maun mukaan)
2dl kermaa
200g Viola Chlili-Paprika tuorejuustoa
VALMISTUS:
Poista lihasta kalvot ja leikkaa se parin sentin paksuisiksi viipaleiksi.
Kuumenna tilkka öljyä pannussa, paista lihaan väri molemmin puolin.
Mausta suolalla ja pippuri seoksella.
Paloittele joukkoon paprika ja kevät sipuli.
Kaada sekaan kerma ja tuorejuusto, anna hautua miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan.
Tarjoa lisäksi esimerkiksi valkosipuliperunoita.
Berliinin munkit:
n. 40 annostaPerus pulla taikina:
50g hiivaa
5dl maitoa
2 munaa
2dl sokeria
2tl suolaa
1rkl kardemummaa
n. 16 dl vehnäjauhoja
150-200g voita
Paistamiseen:
1L rypsiöljyä
Kuorrutus:
4dl ( 240g) tomusokeria
3-4 tippaa punaista elintarvikeväriä
2rkl vettä
Valmistus:
Munkit:Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää viimeisenä pehmeä tai sulatettu voi.
Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
Leivo taikinasta pikkpullia. Siirrä pullat uunipellille, jossa on leivinpaperi. Kohota pullat hyvin liinan alla.
Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa. Kokeile sen kuumuutta vaalealla leipäpalalla.Öljy on riittävän kuumaa (170-180 astetta) , jos leipä tule kauniin ruskeaksi 1.2 minuutissa. Varo ylikuumenemista.
Paista muutama munkki kerrallaan. Käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle.
Kuorrute:
Sekoita tomusokeriin pieni määrä vettä kerrallaan. Lisää karamelliväri. Sekoita tasaiseksi. Levitä seosta lämpimeien munkkien päälle.
HUOM! Voit myös sokeroida munkit.
VINKKI:
*Kypsennykseen käytettävän öljyn määrä riippuu kattilan/padan koosta.
*Varaa lieden lähelle kansi siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa tai kuumaan öljyyn pääsee vettä.
*Siivilöi käytetty öljy takaisin öljypulloon. Säilytä jääkaapissa. Voit käyttää samaa öljyä 2-3 paistokertaa.
* Älä kaada vanhentunutta öljyä viemeäriin vaan hävitä se tyhjässä pullossa sekajätteen mukana.
Hyvää vappua ja alkanutta Toukokuuta ! :)
Hei! Blogissasi on monta hyvää reseptiä - mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?
VastaaPoistaEtsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet sadat ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille yhä enemmän liikennettä.
Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen
Ystävällisin terveisin,
Etsiresepti.fi