lauantai 23. marraskuuta 2013
Spansk matkultur
" Bueno provecho "
Croissanter + tomat, olivolja och vitlök
= " Pa amb toma' quet " = " tapas "
1 1/2 dl vatten eller mjölk
30 g jäst
1/2 ägg
1/2 tsk salt
75 g margarin eller smör
ca 4 dl vetemjöl
PENSLING:
1/2 ägg
STRÖ PÅ:
små havreflingor
1. Smula jästen i fingervarm mjölk i en bunken och rör om tills jästen är upplöst. Tillsätt saltet, ett halvt ägg och mjölet. Spara den andra halvan av ägget till penslingen. Arbeta in det mjuka fettet.
2. Knådä degen på bakbordet tills den är mycket seg, så att hornen inte spricker under gräddningen.
3. Kavla degen till en stor rund platta och dela den i åtta sektorer med degsporre eller kniv.
4. Rulla sektorerna till croissanterna börjande från den breda kanten. Lägg croissanterna lite böjda under en duk på en plåt med bakplåtspapper.
5. Låt croissanterna jäsa ordentligt på en varm plats utan drag. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Pensla croissanterna med ägg och strö havrelingorna på. Sätt croissanterna i ugnen på mellersta falsen. Sänk genast värmen till 225 grader och grädda croissanterna 10-12 minuter.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti