Pastejer med ägg- och risfyllning
PASTEJER 14-16 st
1 sats kvargsmördeg
eller 400g färdig smördeg
PENSLING:
ägg
1. Gör kvargsmördeg enligt receptet.
2. Välj den fyllning du vill ha och gör den enligt receptet.
3. Kavla ut degen till en fyrkantig platta och dela den i kvadrater (8x8cm) med en degsporre.
4. Lägg fyllning på varje kvadrat, fukta kanterna med vatten och vik ihop dem till trianglar eller lyft upp hörnen och nyp ihop dem i mitten.
5. Lägg pastejerna på en plåt med bakplåtspaper och pensla med ägg.
6. Grädda pastejerna i 225 grader på mellersta falsen 10-12 minuter.
ÄGG- OCH RISFYLLNING
3/4 dl ris
3dl vatten
½ tsk salt
2-3 hårdkokta ägg
1 dl finhackad purjolök
1 tsk paprikapulver
en nypa vitpeppar
1. Koka riset i saltat vatten tills det är färdigt och häll bort överflödigt vatten.
2. Finfördela äggen med en gaffel och planda in i riset. Tillsätt den finhackade purjolöken och kryddorna.
- Iida L.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti