1dl socker
1 ägg
1dl vetemjöl
1dl skorpmjöl
1/2dl malen mandel
1tsk bakpulver
Ovanpå:
hallonsylt
Glasyr:
2tsk vatten eller citronsaft
1dl florsocker
Dessutom:
12 pappersformar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa margarinet och sockret vitt och pösigt.
Tillsätt ägget medan du vispar kraftigt.
3. Blanda ihopde torra ingredienserna.
Tillsätt dem i smeten och rör smeten jämn
med en trägaffel.
4. Ställ 12 små pappersformar på en plåt och
fyll dem med smet.
5. Grädda tårtorna på mellersta falsen
ca 10 minuter.
6. Blanda ingredienserna till glasyren och
häll en ring av glasyr med en sked på varje
tårta. Klica hallonsylt i mitten av glasyrringen.
Texterna från Veera
Texterna från Veera
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti