keskiviikko 10. helmikuuta 2016

TANT HANNAS KAKOR

Tant Hannas kakor (25 st)

50 g margarin eller smör
1 dl socker
1½ dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1/4 tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
½ dl créme fraiche

1. Smält fettet i en kastrull och ta kastrullen från plattan innan fettet bryns. Blanda sockret med en trägaffel.
2. Blanda ihop vetemjölet, potatismjölet, bikarbonaten och bakpulvret. Rör ner blandningen i smeten. Tillsättcréme fraichen och arbeta degen jämn.
3. Baka ut en längd av degen och dela i lika stora bitar. Trilla bitarna till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Gräddä i 200 grader på mellersta falsen 8-9 minuter.

Från Venla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti