Kanelbullar |
Kycklingsallad |
Och dukning |
Kanelbullar
Vetedeg
2½ dl mlölk25 g jäst
1 ägg
3/4 tsk salt
1 dl socker
1-2 tsk kardemumma
6-7 dl vetemjöl
75 g margarin eller ½ dl olja
Fyllning
ca 25 g mjukt margarin
2-3 tsk kanel
3 msk socker
Pensling
äggGarnering
pärlsocker1. Gör vetedegen enligt receptet.
2. Kavla på ett underlag ut till en tunn platta ( ca 20x40cm ). Bred ut det mjuka margarinet på degplattan med en kniv. Strö kanelen och sockret på.
3. Rulla ihop plattan till en rulle och skär den snett i trekanter ( 16-18 bitar ). Lägg bitarna med den smaa sidan upp på en plåt med bakplåtspapper. Tryck kanelbullarna platta med tummen. låt kanelbullarna jäsa under duk på en varm plats.
4. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda ca 12 minuter i 225 gräder på mellsta falsen.
Kycklingsallad
ca 150 g kycklingstrimloren nypa curry
1/4 tsk salt
en bit gurka
½ paprika
1-2 ananasringar
1/4 huvud ibergsallat
1 dl djupfryst majs
Sås
1 dl gräddfil( ½ dl creme fraiche)
½ tsk örtsalt
½ tsk svartpeppear
1-2 kr, curry ! dl apelsinjuice
½ banan
1.Stek kucklingstrimlorna i olja. Krydda med curry och salt.
2. Tvätta grönsakerna och skär i strimlor.
3. Varva kyckling och grönsaker i en skål.
4. Blanda kryddorna, apelsinjuicen och bananbitarna (samt creme fraichen) i gräddfilen.
5. Vänd försiktigt ned såsen i salladen och låt den stå svalt för att dra i sig smaken.
Hälsningar: Johanna, Essi, Katariina, Venla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti