sunnuntai 6. lokakuuta 2013

30.9.2013     Kinesisk griswok med ris och Cumblepaj med mandel och hallon, serveras med vispgrädde

Kinesisk griswok

200-250 g grisk
2 msk sojasås
1 tsk ingefära
1 stor vitlöksklyfta
10 cm purjolök
1/2 paprika
1 liten morot
1-2 msk olja

SÅS:
2 dl fruktsaft
1 msk sojasås
2 msk majjstärkelse
( lite salt )
( lite socker )

1. Skär gris tvärs över muskeltrådarna i tunna strimlor. Lägg strimlorna i en liten skål och blanda i sojasåsen, ingefäran och den krossade vitlöken.
2. Skala och skiva moroten. Skär purjolöken itu och tvätta den. Ta bort fröna ur paprikan. Skär grönsakerna i mycket tunna strimlor.
3. Blanda ihop ingredienserna till såsen i en skål.
4. Hetta up oljan i en stor ytbehandlad panna och bryn grisstrimlorna.
5. Tillsätt lite olja i stekpannan och fräs grönsakerna ett par minuter. Se till att de inte bryns. Tillsätt grisstrimlorna och såsen. Blanda och koka upp.
6. Låt sjuda ett par minuter och smaka av. Tillsätt en nypa salt och socker om det behövs.
            - Servera med kokt ris på kinesiskt vis ( se sidan 94 ).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti