torstai 10. lokakuuta 2013

6.10.2013

varm ananas med chili och limekräm


att smålta socker i omgångar innebär att dur pytsar i lite vartefter - när lite av sockret har smålt så tar du i lite till. Rör inte sockret utan skaka bara på stekpannan annars klumpar det sig lätt. Några klumpar är i och för sig inte hela värlend, sila bort dem eller koka lagen lite extra så kanske de smålter Utmärkt dessesrt att laga till många. ser snygg ut och är lätt att förbereda. varm, kall eller ljumrnen, god i alla kostymer.

4 portioner

1 färsk ananas
4 dl strösocker
2,5 dl vatten
1 röd chili
1 vaniljstång skårad på längden saften från i citron

Limekräm

1 dl crème fraiche
1 dl mascarpone
1 msk florsocker
rivet skal och saft från i lime

1. skala och skär ananasen i klyftor. skär de i stammen
2. smält sockret i omgångar på svag värmen kastrull och vispa i vattnet, lite i taget det har blivit som en ljus karamell.
3.
Kärna ur chilin och skär bort de ljusa mellt väggarna. Hacka den fint eller  skär i seris lor. lägg net ananas, chili och vaniljstäng sockerlagen. Tillsätt pressad citron och sjuda på svag värme i 10-15 minuter.
4. Blanda ingredienserna till limekrämen so vera ananasen med sin lag tillsammans ny limekrämen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti