Pohja:
- 3 munaa
- 2 dl sokeria
- 150 g margariinia tai voita
- 100 g taloussuklaata
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 2,5 dl vehnäjauhoja
Koristelu:
- 100 g taloussuklaata
- n. 25 g kookosrasvaa
- nonparelleja
Chokladkaka
Botten:
- 3 ägg
- 2 dl sokker
- 150 g margarin eller smör
- 100 g mörk choklad
- 2 msk kakao pulver
- 2,5 dl vetemjöl
Dekorationer:
- 100 g mörk choklad
- ca 25 g kokosfett
- strössel
- Laita kattilaan rasva, taloussuklaa, kaakao ja vehnäjauhot. Laita levy pienelle lämmölle ja anna niiden alkaa sulaa ja sekoittele niitä samalla kun teet kohdan 2.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuuma seos munavaahdon joukkoon varovasti sekoittaen.
- Kaada taikina voideltuun ja vehnäjauhotettuun vuokaan, jonka halkaisija on n. 24 cm.
- Paista kakkua uunin alaosassa 200 asteessa n. 20 minuuttia (ohut teflonvuoka n.15-16 min). Kakun on tarkoitus olla keskeltä taikinainen/raaka, ei missään nimessä läpikypsä
- Jäähdytä kakkua vuoassa jonkin aikaa koska kakku jähmettyy jäähtyessään.
- Sulata taloussuklaa ja kookosrasva vesihauteessa tai mikrossa. Levitä suklaa kakulle ennen kuin se on kokonaan jäähtynyt. (Jos haluat suklaata myös kakun reunoille kannattaa sitä sinne sudilla sutia. Mielestäni siitä tulee kivemman näköinen.) Suklaan täytyy antaa jähmettyä jääkaapissa aika kauan ennen nonparellien laittamista, muuten ne uppoavat paksuun suklaakerrokseen.
Terveisin Hälsningar
Eveliina Eveliina
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti