torstai 2. lokakuuta 2014

Toscaäpplen

Toscaäpplen


4 syrliga äpplen
saften av ½ citron
TOSCASMET:
50 g margarin eller smör
½ dl socker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
2 dl havreflingor
TILL FORMEN:
1 tsk olja


1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form.
2. Skala äpplena och ta bort kärnhusen.  Skär äpplena i centimetertjocka skivor och rada in dem i formen. Pressa citronsaften över.
3. Mät upp ingredienserna till toscasmeten i en liten kastrull ock koka upp försiktigt under omrörning.
4. Bred toscasmeten över äppleskivorna och grädda i 200 grader på mellersta falsen tills äpplena mjuknar och toscasmeten får litet färg (20-30 minuter).

° Servera vaniljsås eller vaniljglass till. Låt glassen mjukna lite före serveringen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti