Semlor med frön (10-12st)
2 ½ dl vatten eller mjölk
25 g jäst
1 tsk socker
3/4 tsk salt
1 msk linfrön
1 msk sesamfrön
1 msk solrosfrön
1 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
½ dl olja
PENSLING
mjölk eller vatten
GARNERING
havrekli
1. Smulaned jästen i den fingervarma (37 grader) vätskan i en bunke och rör om med en trägaffel ills jästen är upplöst. Blanda i sockret, saltet, fröna, grahamsmjöl och största delen av vetemjölet.
2. Tillsätt fettet och så mycket mjöl att degen blir som en mjuk och fast boll. Låt degen jäsa till dubbel storlek under duk.
3. Sätt ugnen på 225 grader.
4. Knäda degen väl på ett mjölat bakbord, forma till en stång och skär den i 10-12 delar. Forma semlorna och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under duk på en varm plats.
5. Pensla semlorna med mjölk eller vatten och strö havrekli över dem. Grädda semlorna på mellersta falsen 12-14 minuter.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti