perjantai 23. marraskuuta 2012

20.11.2012

Tiistaina teimme lohta Utsjoen tapaan ja lohkoperunoita. Salaatiksi oli punakaalia ja karviaisia. Jälkiruoaksi söimme leipäjuustoa lakkahillolla ja kermavaahdolla.

Essi oli tarjoilija. (servitör)
Johanna oli keittäjä. (kokare)
Venla oli kodinhoitaja (hembiträde)
Katariina oli leipoja. (bagare)

Lohkoperunat:   
6 perunaa
2 rkl öljyä
3/4 tl suolaa
1/2 tl paprikajauhetta
1 maustemitta musta- tai valkopippuria
(1-2 valkosipulinkynttä)
(1 tl rosmariinia)

Klyftpotatis:
6 potatisar
2 msk olja
3/4 tsk salt
1/2 tsk paprikapulver
1 krm svart- eller vitpeppar
(1-2 vitlöksklyftor)
(1 tsk rosmarin)

Kalan teimme Utsjoen tapaan eli keitimme sen syvällä paistinpannulla ja laitoimme vettä niin, että lohimedaljongit (noin 2cm paksuja) peittyivät. Lisäsimme suolaa veteen n.1 tl. Kun vesi oli haihtunut ja kala kypsynyt, paistoimme vielä vähän aikaa rasvan kanssa.

Jälkiruoka tehtiin siten, että leipäjuusto leikattiin siivuihin ja lautaselle sen vierelle laitettiin lakkahilloa ja kermavaahtoa.

Måt var bra. Johanna gillar inte hjortronssylt. Essi gillar alla.





Johanna och Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti