tiistai 11. helmikuuta 2014

10.2

Klyftpotatis 

6 potatisar
2 msk olja
3/4 tsk salt
1/2 tsk paprikapulver
1 krm svartpeppar
(1-2 vitlöksklyftor)

Sätt ugnen på 225 grader.
Välj medelstora potatisar. Skala och skölj dem. 
Skär potatisarnai klyftor.
Lägg klyftorna i en skål. Blanda oljan och kryddorna. Häll blandningen över potatisen och rör om.
Lägg potatisklyftorna på en plåt med bakplåtspapper och stek ca 30 minuter i mitten av ugnen. Vänd potatisklyftorna ett par gånger i början, så att de inte fastnar vid varandra.

Lohkoperunat

6 perunaa 
2 rkl öljyä
3/4 tl suolaa
1/2 tl paprikajauhetta
1 mm mustapippuria 
(1-2 valkosipulinkynttä)

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Valitse keskikokoisia perunoita. Kuori ja huuhtele ne.
Leikkaa perunat lohkoiksi. 
Laita lohkot kulhoon ja sekoita ne öljyn ja mausteiden kanssa.
Laita lohkoperunat leivinpaperinpäälle pellille ja paista 30 minuuttia keskitasolla uunissa.
Kääntele lohkoperunoita muutaman kerran etteivät ne jää kiinni toisiinsa.


Lövbiff


Sätt smör på het stekpanna. Sätt lövbiff i stekpanna och stek den 2 minuter båda side. Tillsät gryddör på båda side. 

Kryddör

salt
svartpeppar
paprikapulver

Lehtipihvi

Laita voi kuumalle paistinpannulle. Laita lehtipihvi paistinpannulle ja paista sitä 2 minuuttia molemmilta puolilta. Lisää mausteet molemmille puolille.

Mausteet

suola 
mustapippuri
paprikajauhe




- Jenina





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti