sunnuntai 2. helmikuuta 2014


                               VANILJSNURROR  


- 150 g margarin

- 6 dl vetemjöl

- 1 dl mjölk

- 50 g jäst

- 2 ägg

- 2 msk socker

Fyllning:

- 100 g florsocker
- 100 g margarin
- 3 tsk vaniljsocker

Gör så här: Nyp margarin och vetemjöl smuler (=murusiksi) . Väru upp mjölk handvarut och smula jästen i mjölk. Häll blandningen till margarin-vetemjölsmulningen. Vispa lätt ägg och socker och tillsätt i blandningen. Förbered fyllningen med att blanda till mjuk margarin florsocker och vaniljsocker. Kavla degen till en platta, sprid (=levitä) på fyllningen och rulla. Skär rullen till skivor, ca. 3 cm tjocka. Låt jäst i formar (=vuoissa) dubbelt. Smörj kaffesnurror med ägg och strö på pärlsocker. Grädda i ugnen på 200 C på medelfalsen i ca. 10 minuter.

- Aliisa


   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti