köttbullar
250 g köttfärs (malet kött)
3/4 dl skarpmjöl
3/4 dl vatten eller mjölk
1/2 lök
(1 vitlöksklyfta)
1 ägg
(1/2 tsk timjan)
1/2 tsk salt
1/2-1 tsk paprikapulver
1 krm svartpeppar
1. Sätt ungen på 225 grader.
2. Blanda skorpmjölet i vätskan i en stor skål och låt det svälla en stund. Skala och hacka löken riktigt fint.
3. Blanda alla ingredienser i skorpmjölet och rör till en jämn smet.
4. Rulla degen till en längd på ett fuktigt underlag. Dela den i lika stora bitar med en kniv och rulla bitarna till runda bullar med fuktade händer. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper alltefer de blir färdiga.
5. Grädda köttbullarna i mitten av ungen 12-15 minuter.
250 g köttfärs (malet kött)
3/4 dl skarpmjöl
3/4 dl vatten eller mjölk
1/2 lök
(1 vitlöksklyfta)
1 ägg
(1/2 tsk timjan)
1/2 tsk salt
1/2-1 tsk paprikapulver
1 krm svartpeppar
1. Sätt ungen på 225 grader.
2. Blanda skorpmjölet i vätskan i en stor skål och låt det svälla en stund. Skala och hacka löken riktigt fint.
3. Blanda alla ingredienser i skorpmjölet och rör till en jämn smet.
4. Rulla degen till en längd på ett fuktigt underlag. Dela den i lika stora bitar med en kniv och rulla bitarna till runda bullar med fuktade händer. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper alltefer de blir färdiga.
5. Grädda köttbullarna i mitten av ungen 12-15 minuter.
Kötfärsstjärnatårtta
500g syrligt dekplatta
125g köttfärs
150g chilifärksost
1dl basilika (strimlad)
Riskrispgodis
125g kokosmör
2dl strösocker
0,75dl kakaopulver
2tl vaniljsocker
8dl riskrisp
-Noora
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti